Kees - Vinkje

Login

Bezorging op verkeerd adres: geen rechtsgeldige uitnodiging

Als een uitnodiging voor de zitting bij de belastingrechter op een verkeerd adres is bezorgd, heeft deze uitnodiging niet rechtsgeldig plaatsgevonden.

Een vrouw die is gestart met een schoonheidssalon aan huis meent dat deze activiteit een bron van inkomen is. De Belastingdienst is het daar niet mee eens. Het geschil mondt uit in een beroepsprocedure. De rechtbank heeft in deze zaak zitting gehouden zonder dat de vrouw daarbij aanwezig is geweest. Vervolgens heeft de rechtbank het beroep ongegrond verklaard. In hoger beroep stelt de vrouw dat zij de uitnodiging voor de zitting bij de rechtbank niet heeft ontvangen. Daarom wil zij dat Hof Den Haag de zaak terugverwijst naar de rechtbank. Maar het hof oordeelt dat de vrouw rechtsgeldig is uitgenodigd voor de zitting bij de rechtbank. Het hof neemt daarom de zaak zelf in behandeling en verklaart het beroep van de vrouw ongegrond.
De vrouw gaat echter in cassatie. De Hoge Raad gaat daarbij in op het oordeel van het hof dat de vrouw rechtsgeldig is uitgenodigd voor de zitting bij de rechtbank. Volgens de Hoge Raad is dat oordeel onbegrijpelijk. Uit een document van PostNL van bezorging van de uitnodiging voor de zitting van de rechtbank blijkt namelijk dat deze uitnodiging is uitgereikt op het adres a-straat 1. Maar het adres van de vrouw is a-straat 1a. De Hoge Raad verklaart daarom het cassatieberoep van de vrouw gegrond en wijst de zaak terug naar de rechtbank.

Bron: Hoge Raad 17-02-2023

SVDE

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met onze privacy policy. We beloven niet te spammen.

Klachtregeling

We doen ons uiterste best om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent. Ook niet nadat u met uw vaste contactpersoon geprobeerd hebt een oplossing te vinden voor het probleem. In dat geval kunt u een beroep doen op de klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants (NBA). Al onze accountants vallen onder deze klacht- en tuchtrecht. Lees meer over deze procedure.