Werkgevers zeggen cao-overleg Beroepsgoederenvervoer af

TLN (werkgevers) heeft het geplande cao-overleg op 18 februari afgezegd. Deze (tweede) onderhandelingsronde was na een tumultueus verlopen overleg op 10 februari afgesproken met FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie.
Tijdens het overleg op 10 februari drongen protesterende chauffeurs op een gegeven moment de onderhandelingszaal binnen. De actievoerders kondigden toen aan op 18 februari, liefst in nog grotere getale, weer aanwezig te zullen zijn op de onderhandelingslocatie. In een brief aan de bonden schrijft TLN het onacceptabel te vinden op deze wijze onderhandelingen te voeren. TLN wil niet toegeven ‘aan deze vergaande vorm van intimidatie’. Ook zijn de werkgevers er niet van overtuigd dat de veiligheid van hun onderhandelingsdelegatie gegarandeerd zal zijn. Wat betreft de inhoud van de onderhandelingen meldt TLN dat hun ingenomen standpunten met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden-cao en de SOOB-cao ongewijzigd zijn.
In een reactie op de brief van TLN melden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen dat de transportwerkgevers het overleg opblazen. Volgens de FNV-bond lijkt het erop dat de werkgevers acties van de werknemers willen uitlokken. De onderhandelaar van CNV Vakmensen spreekt van een verkeerd signaal.
Bron: TLN, 14-02-2014; FNV Bondgenoten, 14-02-2014