Vóór 30 september buitenlandse btw terugvragen

Ondernemers die in 2013 btw hebben betaald in een ander EU-land, hebben nog tot 30 september 2014 de mogelijkheid die btw terug te vragen. Vanaf 30 september is het niet meer mogelijk in 2013 in een ander EU-land betaalde btw terug te vragen.
Ondernemers kunnen op twee manieren de btw terugvragen: met eigen software of via de site van de Belastingdienst. Gebruikt men eigen software, dan moet het verzoek vóór 30 september 2014 bij de Belastingdienst binnen zijn. Men de buitenlandse btw ook terugvragen via de internetsite Teruggaaf van btw uit andere EU-landen (https://eubtw.belastingdienst.nl/vrca-applicant/). Men heeft dan één dag meer de tijd, het verzoek moet vóór 1 oktober 2014 bij de fiscus binnen zijn. Voor deze site heeft men wel inloggegevens nodig, die men kan aanvragen via de site van de Belastingdienst (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstij…). Let wel: het kan vier weken duren eer men de inloggegevens ontvangt.
Na het indienen van het teruggaafverzoek stuurt de Belastingdienst de aanvraag door naar de belastingdienst van het betreffende EU-land. Een te laat verzoek zal door het andere EU-land niet meer in behandeling worden genomen.
Bron: Belastingdienst, 15-09-2014