Uitgestelde loonsverhoging en investeren in het bedrijf

Bij Albron Center Parcs (Albron CP) is in de cao-onderhandelingen een bijzonder onderhandelingsresultaat bereikt. Vakbond CNV Vakmensen heeft ingestemd met een uitgestelde loonsverhoging, en daarnaast investeren de werknemers in het bedrijf.
Vakbond en werkgever zijn een tweejarige cao overeengekomen. Een van de afspraken is dat de 1.500 werknemers voorlopig afzien van een loonsverhoging. Dit geeft het bedrijf even lucht. De loonsverhoging is niet helemaal van de baan, maar uitgesteld: na afloop van de cao-periode krijgen de werknemers alsnog een loonsverhoging conform de afspraken die worden gemaakt voor de cao verblijfsrecreatie.
De werknemers gaan ook 3% van hun salaris investeren in het bedrijf. De werkgever zal dit bedrag verdubbelen. De werknemers nemen dus genoegen met minder salaris, maar daar tegenover staat dat geïnvesteerd wordt in het bedrijf, met behoud van werkgelegenheid. En als de resultaten goed zijn, krijgen de werknemers 120% van hun investering terug. CNV Vakmensen moet het akkoord nog voorleggen aan de leden, maar de verwachting is dat zij zullen instemmen met het akkoord.
Bron: CNV Vakmensen, 7-02-2014