Onderhandelingsakkoord in Metalektro

Werkgevers en vakbonden hebben dinsdag een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao Metalektro (grootmetaal) voor ondernemingen in de technologische industrie. Daarmee zijn de stakingen van de baan als de kaderleden van FNV Bondgenoten woensdag het onderhandelingsresultaat goedkeuren.
Er is een looptijd van 22 maanden afgesproken van 1 juli 2013 tot 1 mei 2015 en voor iedereen een loonsverhoging van 4,2%. De lonen worden verhoogd: per 1 december 2013 met 2,35%, per 1 augustus 2014 met 1,5% en per 1 januari 2015 met 0,35%.
Om de sector voor jongeren aantrekkelijker te maken, krijgen jongeren tot 23 jaar er per 1 januari 2015 nog eens 3% extra bij. Bedrijven die in zwaar weer verkeren kunnen met de vakbonden afwijkende afspraken maken. Nieuw is dat de cao-loonstijging niet zal gelden voor medewerkers met een jaarsalaris (inclusief vakantietoeslag) van € 90.000 euro of meer.
Werkgevers en vakbonden hebben ook afspraken gemaakt over versterking van de sector, onder meer door het gezamenlijk opstellen van een sectorplan in het kader van het Techniekpact. In dat sectorplan worden afspraken gemaakt over scholing, leerwerkplekken en stageplaatsen. In het sectorplan worden ook afspraken vastgelegd over hoe vakmensen voor de techniek te behouden en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. Bovendien komen er zogeheten Servicepunten Techniek, om technici die hun werk (dreigen te) verliezen te helpen bij het vinden van ander werk. Ook zijn er afspraken gemaakt om oneerlijke concurrentie op grensoverschrijdende arbeid tegen te gegaan.
Bron: Metaalnieuws.nl, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen 22-10-2013