Geen zicht op Horeca-cao

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst het aanbod van vakbonden om weer te praten over een nieuwe horeca-cao af. De werkgevers willen de huidige cao nog wel ongewijzigd voortzetten, maar zien niets in de eisen van de vakbonden.
Vorige week had FNV Horeca de werkgevers uitgenodigd om weer te gaan onderhandelen. De onderhandelingen waren eind december vastgelopen. Wel hadden de partijen afgesproken om de cao eenmalig te verlengen tot 31 maart 2014.
Volgens de werkgevers bieden echter de cao-eisen van de vakbonden geen enkel zicht op een overeenstemming. KHN wil de huidige cao nog wel ongewijzigd voortzetten. Als dat niet lukt, heeft KHN een KHN-model Arbeidsvoorwaardenreglement gereed. Horecawerkgevers kunnen daarmee contractafspraken volgens de nieuwe regels vastleggen.
Milen van Boldrik, sectorbestuurder FNV Horeca, is verbaasd over het afwijzen van de onderhandelingen door KHN. ‘Tussen de vakbonden en KHN zijn nog geen voorstellen uitgewisseld, maar KHN gooit nu al de deur voor overleg dicht. Een samenwerking en uitzicht op een nieuwe cao horeca vanaf 1 april 2014 lijkt KHN op voorhand niet te willen.’
Bron: KHN, 4-02-2014; FNV Horeca, 4-02-2014