Loonadministratie

Een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsadministratie, en vaak het meest complexe onderdeel, is de loonadministratie. Hier zijn veel wettelijke eisen aan verbonden, en de Belastingdienst stelt nog eens aanvullende eisen. Sprangers Van den Ende accountants en belastingadviseurs kan uw volledige loonadministratie voor u verzorgen, zodat u er altijd zeker van kunt zijn dat uw administratie aan alle wettelijke eisen voldoet.

Ook specifieke branche-eigen loonopgaven kunnen wij voor u regelen.

Een vraagbaak voor arbeidsrecht en sociale verzekeringen

Onze afdeling Loonadministratie verzorgt inmiddels al voor ruim 150 instellingen en bedrijven de loonadministratie. U ontvangt van ons iedere maand de loonafrekeningen voor uw medewerkers, en tevens verzorgen wij de aangifte loonheffingen. Ook specifieke branche-eigen loonopgaven kunnen wij voor u regelen. Behalve ‘hands on’ administratie is Sprangers Van den Ende ook uw vraagbaak voor alles wat met arbeidsrecht en sociale verzekeringen te maken heeft.

Informatie voor loonadministratie

Wanneer u 1 of meerdere werknemers in dienst hebt, dient u een loonadministratie bij te houden van de Belastingdienst. Aan deze loonadministratie zitten veel voorwaarden verbonden. Waaronder administratieve verplichtingen, inkomstenverhoudingen, bewaarplaats en bewaartermijnen, en eventuele controles.

Voor een deel van de informatievoorziening bent u afhankelijk van de Belastingdienst. Zo verschaft zij deels de informatie in briefvorm en plaatst ze andere informatie online. Het zal u niet altijd direct duidelijk zijn waar u de benodigde informatie voor uw loonadministratie kan vinden.

Nu hebben wij het slechts gehad over de voorgeschreven richtlijnen in informatievoorziening door de Belastingdienst. Er zijn verder nog tal van zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u zelf de loonadministratie beheert.

Loonadministratie voor een scherp tarief

Sprangers Van den Ende accountants en belastingadviseurs neemt u alle zorgen uit handen voor een ongekend lage prijs. Wij verzorgen de loonadministratie van A tot Z. Geen addertjes onder het gras en geen ongewenste verrassingen. Wel onbezorgd kunnen ondernemen terwijl wij u ontzorgen!