Kees - Vinkje

Login

Geen IMSV door onbevoegde gemachtigde

Vraagt een gemachtigde zonder medeweten, laat staan toestemming van de kentekenhouder, BPM terug? Dan heeft de kentekenhouder geen recht op een immateriƫle schadevergoeding.

In twee BPM-zaken die onderdeel zijn van een cluster van meer dan 700 zaken heeft Rechtbank Gelderland informatie van de fiscus gekregen die vragen oproepen. Door deze informatie twijfelt de rechtbank namelijk aan de bevoegdheid van de gemachtigde in de twee zaken. Deze twijfel is ontstaan doordat de inspecteur een e-mailbericht heeft overlegd, waarin de belanghebbende kentekenhouder stelt dat zonder zijn toestemming een bezwaarprocedure is gestart. De gemachtigde verklaart vervolgens dat de bv mogelijk in verwarring is en aan een ander kantoor een machtiging heeft afgegeven. Maar de kentekenhouder stelt dat zijn handtekening is gebruikt zonder zijn medeweten. Door de verklaringen van de kentekenhouder vindt de rechtbank het onvoldoende aannemelijk dat de gemachtigde bevoegd beroep heeft ingesteld. De rechtbank verklaart daarom de twee beroepschriften ongegrond. Bovendien kent de rechtbank de kentekenhouder geen immateriƫle schadevergoeding toe. Aangezien hij nooit beroep heeft willen instellen, ontbreken immers de spanning en frustratie.

Bron: Rb. Gelderland 27-07-2023

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met onze privacy policy. We beloven niet te spammen.

Klachtregeling

We doen ons uiterste best om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat u niet helemaal tevreden bent. Ook niet nadat u met uw vaste contactpersoon geprobeerd hebt een oplossing te vinden voor het probleem. In dat geval kunt u een beroep doen op de klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants (NBA). Al onze accountants vallen onder deze klacht- en tuchtrecht. Lees meer over deze procedure.